Gainer - tipuri de gaineri, efecte și efecte secundare

Gainerii sunt produse populare pentru persoanele active, scopul lor fiind acela de a oferi o doză mare de energie sub forma unui shake lichid. De obicei, acestea sunt substanțe nutritive care sunt împărțite la procentul de proteine, iar cel mai popular interval este conținutul lor de 10-20%. Concentrația ridicată de carbohidrați din produsele de acest tip le face să fie utilizate cu nerăbdare ca parte a dietei sau ca înlocuitor de masă.

om cu un nutrient de tip gainer

  1. Ce este un gainer?
  2. Ce tipuri de gaineri diferențiem?
  3. Ce caracteristici ar trebui să aibă un gainer de bună calitate?
  4. Pentru cine sunt recomandați gainerii?
  5. Cum se dozează?
  6. Cât de mult putem lua în greutate?
  7. Un gainer are efecte secundare?

Cel mai adesea, acest tip de produse sunt folosite de persoane care au o problemă cu creșterea în greutate pentru a-și oferi posibilitatea de a câștiga cu ușurință energie în dietă. Funcționează produsele de acest tip? Sunt o opțiune bună pentru creșterea masei musculare?

Ce este un gainer?

Gainerul, după cum sugerează și numele, este un produs care este conceput pentru a ajuta la construirea masei musculare. Scopul său inițial este de a suplimenta dieta cu carbohidrați și proteine. Cu toate acestea, este perceput de cei ce se antrenează ca un produs menit să sprijine activitățile noastre de formare și să ne permită să construim mai multă masă musculară.

Privind compoziția în detaliu, un Gainer este un produs care este un amestec de carbohidrați digerabili și proteine. Conținutul procentual de proteine va oferi unele indicații cu privire la utilizarea prevăzută. Gainerii au uneori un mic adaos de grăsimi sau de vitamine și minerale pentru a sublinia natura lor de înlocuitor de masă. O cantitate mică de grăsimi, care nu numai că va stimula caloriile, are, de asemenea, o importanță funcțională pentru absorbția vitaminelor.

Din punct de vedere strict nutrițional, Gainerul este, prin urmare, un supliment alimentar, iar folosirea acestuia trebuie tratată ca o masă suplimentară în timpul zilei. Sarcina este de a compensa deficiențele dietetice și posibilitatea creșterii caloriilor.

În termeni sportivi, este un produs conceput pentru a ne oferi rapid energie, precum și aminoacizi din proteine. Prin urmare, este folosit cu nerăbdare în perioada post-antrenament, ca prima opțiune de masă care nu va împovăra sistemul digestiv. Gainerul este ușor de digerat, reface rapid glicogenul muscular și protejează eficient mușchii prin furnizarea unei game complete de aminoacizi EAA.

Ce tipuri de gaineri diferențiem?

om cu un nutrient de tip gainer

Gainerii pot fi împărțiți în principal datorită procentului de proteine:

10% conținut proteic - produsele de acest tip sunt dedicate în principal persoanelor cu așa-zisa structură ectomorfă. Aceasta este o persoană cu un metabolism rapid, iar dieta lor este dominată de cantități semnificative de carbohidrați,

20% conținut de proteine - cea mai comună opțiune care prevalează pe piața suplimentelor. Gainerii de acest tip sunt utilizați în principal în zona post-antrenament ca o formă rapidă de energie,

conținut de 30% proteine - Gainerii cu acest conținut de proteine este considerat un înlocuitor de masă. Aproximativ 20-25 g de proteine la 100 g de nutrient sunt ideale ca opțiune pentru o masă suplimentară sau înlocuirea acesteia,

conținut de 50% proteine - produsele de acest tip se numesc bulk, adică un supliment care conține proteine și carbohidrați în raport de 50/50. Produsul este dedicat persoanelor care au nevoie în principal de proteine în dieta lor, cu un mic adaos de carbohidrați.

Gainerii pot fi, de asemenea, împărțiți din cauza sursei de proteine sau carbohidrați. Cu toate acestea, de obicei, aditivul proteic se bazează pe concentratul proteic din zer, care se potrivește bine cu suplimentarea acestui tip. Carbohidrații sunt, de obicei, un amestec de maltodextrine, deși există și produse care utilizează aditivi carbohidrați mai complecși, cum ar fi ovăzul. În plus, componente precum hidrolizatul de amidon sau porumbul conținute în produs sunt o soluție bună pentru a menține forma unui produs ușor digerabil.

Ce caracteristici ar trebui să aibă un gainer de bună calitate?

Un Gainer de bună calitate trebuie să aibă un supliment de proteine care nu va fi suplimentat cu proteine vegetale. Acest lucru înseamnă că ar trebui să fie proteine animale. Majoritatea câștigătorilor de pe piața suplimentelor conțin concentrat de proteine din zer WPC de înaltă calitate, care este o completare ideală a suplimentului de carbohidrați. Pur și simplu, WPC cu adaos de carbohidrați va fi utilizat mai eficient de corpul nostru, care este legat de mecanismul de eliberare a insulinei.

Proteinele din zer sunt bogate în aminograma completă, ele conțin aminoacizi exogeni, inclusiv aminoacizi BCAA, de care organismul nostru are nevoie cât mai mult posibil. Ar trebui să evităm Gainerii cu adaos de proteine din grâu, a căror aminogramă este slabă și nu este favorabilă sportivului. Proteinele de acest tip sunt mai puțin digerabile, mai puțin nutritive și au o biodisponibilitate redusă. În plus, chiar gustul proteinelor de grâu va afecta puternic modul în care va gusta gainerul, ceea ce se simte în mod clar în supliment.

ALLNUTRITION MASS ACCELERATION

Atunci când luăm în considerare carbohidrații, este mai bine dacă este o opțiune care ne oferă carbohidrați cu un grad diferit de absorbție. Prin urmare, o alegere bună este un Gainer care are maltodextrină, precum și amidon de origine grâu (a nu se confunda cu proteinele din grâu descrise mai devreme) sau porumb. Dacă alegerea dvs. este un Gainer pentru a fi utilizat după antrenament, merită să optați pentru un produs care este îmbogățit suplimentar cu aminoacizi BCAA sau ingrediente speciale, cum ar fi creatina sau beta-alanina. Cu toate acestea, este important ca compoziția să descrie în detaliu cât de multă proteină există și ce parte din Gainer sunt aditivi.

Pentru cine sunt recomandați gainerii?

De obicei, suplimentele Gainer sunt recomandate persoanelor care au o problemă cu creșterea în greutate. Gainer este conceput pentru a ajuta la construirea masei musculare, oferind calorii ușor de digerat, care vor accelera procesul de construire a masei musculare. În plus, câștigătorul poate fi folosit ca o formă de surplus caloric care ne va permite să construim masă musculară.

Gainerul nu este dedicat doar persoanelor slabe. Culturiștii vor beneficia, de asemenea, de sprijinul acestui tip de produse. Destul de des, câștigătorii cu un procent mai mare de proteine sunt o soluție ideală pentru ei ca o masă post-antrenament. Va fi o sursă rapidă de energie, care va fi soluția optimă în perioada post-antrenament. Gainerul va avea în principal un efect nutrițional, iar furnizarea de ingrediente sub forma acestui tip de masă va promova o concentrație rapidă de aminoacizi în sânge. Acest lucru înseamnă că mușchii noștri vor primi elementele de bază pentru regenerare și creștere mai rapidă.

Interesant este faptul că unii oameni folosesc, de asemenea, suportul Gainer sub formă de suplimente post-antrenament, chiar și în timpul reducerii grăsimii corporale, datorită efectului accelerat al procesului de regenerare. Desigur, aici problema abordării trebuie să fie gândită în mod corespunzător.

Cum se dozează?

acumulator de carbohidrați și proteinę

Doza de Gainer depinde strict de cât de multe calorii ne lipsesc în dieta noastră. Acest lucru înseamnă că parametri precum greutatea corporală, înălțimea, vârsta, tipul de activitate și frecvența acesteia vor determina cantitatea de nutrienți pe care o putem bea. De obicei, persoanele care cântăresc mai puțin de 80 kg utilizează aproximativ 70-150 g de Gainer pe zi. Persoanele care cântăresc 90-100 kg utilizează aproximativ 150-200 g de Gainer pe zi. Culturiștii care cântăresc mai mult de 100 kg folosesc cantițăți mari de produs, care ajung până la 200-300 g pe zi în zilele de antrenament.

Momentul optim pentru a adopta un Gainer este perioada post-antrenament, căreia îi acordăm atenție de multe ori. Acesta este momentul perfect pentru a utiliza componentele ușor digerabile ale nutrientului. Efortul fizic, precum și fereastra anabolică care îl urmează, este momentul perfect pentru a bea nutrientul Gainer. Mulți oameni beneficiază de sprijinul unui produs pe bază de carbohidrați și proteine în perioada de pre-antrenament.

Persoanele care reprezintă ectomorfismul extrem pot utiliza cu succes o cantitate mai mică de porții pe care le vor consuma între mese într-o anumită zi. Este o opțiune care va putea menține o concentrație ridicată de aminoacizi în sânge, contribuind la efecte de antrenament mai rapide.

Cât de mult putem lua în greutate?

Utilizarea unui nutrient de tip Gainer ne va permite să construim masa musculară cu condiția să fie un surplus caloric. Creșterea masei musculare este un proces pe termen lung și complicat. Cu toate acestea, de obicei, folosind un Gainer, putem obține până la 5 kg de masă musculară în decurs de o lună. Acesta este un rezultat foarte impresionant. Cu toate acestea, amintiți-vă că problemele individuale, cum ne antrenăm, cum mâncăm, vor determina acest tip de efect.

În medie, formatorii construiesc aproximativ 2-3 kg de masă musculară pe lună, ceea ce este, de asemenea, o perspectivă tentantă pe o bază anuală.

Un gainer are efecte secundare?

Suplimentele de proteine și carbohidrați ar trebui să fie considerate ca fiind un produs alimentar. Acest lucru înseamnă că Gainer este doar un produs care susține dieta noastră zilnică. Nu conține ingrediente care ar putea pune în pericol organismul nostru. Nu afectează negativ funcționarea sistemului digestiv, a ficatului, a rinichilor sau a altor componente ale acestora. Prin urmare, poate fi cu succes o parte permanentă a dietei formatorului, dacă este nevoie.

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:
0 / 5 5 0
SFD
Coșul tău (...)
Produsul a fost adăugat Produsul a fost șters În coșul tău au fost adăugate produse, de pe alt dispozitiv Ți-am restaurat coșul de pe alt dispozitiv
Valoarea coșului: : ...