Zinc

Sortează

Actual vizualizezi doar produse disponibile în ofertă. Aici veți găsi produse care nu sunt disponibile în categorie Zinc.

Oamenii de știință au identificat zincul ca fiind un micronutrient esențial pentru sănătatea și viața noastră. Din acest motiv, trebuie să o furnizăm în mod continuu prin alimentație și, eventual, prin suplimente. Zincul ocupă locul al doilea în ceea ce privește prevalența în corpul nostru.

Ce rol joacă zincul în organism?

Este o componentă a aproape 250 de proteine, inclusiv a enzimelor implicate în producerea și utilizarea carbohidraților, lipidelor, proteinelor și acizilor nucleici. Acesta joacă un rol în metabolismul altor micronutrienți. Este un element cheie pentru buna funcționare a sistemului imunitar. Se ocupă de menținerea integrității celulare. Acesta permite producerea corectă a testosteronului și a hormonului luteinizant. Reduce acțiunea aromatazei, enzima responsabilă de transformarea testosteronului în exces de estrogen. Are grijă de cursul corect al producției de spermă, exercitând o influență asupra cantității și calității materialului seminal. Tiroida are nevoie, de asemenea, de zinc pentru a funcționa corect. Este un element cheie în asigurarea unei viziuni corecte și a proceselor de vindecare a rănilor. Este un susținător al scutului antiradical. Acesta joacă un rol vital în sănătatea mintală, inclusiv în depresie și ADHD. Sprijină menținerea unei bune stări a pielii, reducând, printre altele, afecțiunile acneice. Susține capacitatea intelectuală a creierului, inclusiv memoria și capacitatea de învățare.

Doza de zinc

Doza zilnică este de 11 mg pentru bărbații adulți și de 8 mg pentru femeile adulte. Persoanele sensibile nu ar trebui să consume zinc pe stomacul gol.

Coșul tău (...)
Produsul a fost adăugat Produsul a fost șters În coșul tău au fost adăugate produse, de pe alt dispozitiv Ți-am restaurat coșul de pe alt dispozitiv
Valoarea coșului: : ...