Glutamină

Sortează

Actual vizualizezi doar produse disponibile în ofertă. Aici veți găsi produse care nu sunt disponibile în categorie Glutamină.

Glutamina face parte dintr-un grup de 20 de aminoacizi esențiali utilizați de organismul uman și este unul dintre cei 12 pe care acesta îi produce în mod natural. Cererea de glutamină crește ca urmare a unei activități fizice regulate, motiv pentru care suplimentarea acesteia este recomandată sportivilor. Răsfoiți gama noastră și ajungeți la preparate de glutamină de încredere. 

Ce este glutamina?

Glutamina este clasificată ca fiind un aminoacid endogen, ceea ce înseamnă că este produsă în corpul uman. Dar numai parțial, deoarece 30% din prezența sa în organism se datorează dietei. La nivel celular, sarcina sa este de a transporta energie către celulele roșii din intestine și ficat, precum și către limfocite. Glutamina îmbunătățește rezistența organismului și stabilizează echilibrul acido-bazic. Ea permite o mai bună concentrare și are, de asemenea, un efect pozitiv asupra memoriei. studii independente au arătat că glutamina crește nivelul hormonului de creștere din organism, ceea ce garantează o creștere mai rapidă a masei musculare, și, de asemenea, stabilizează echilibrul zahărului, lucru apreciat de diabetici și de persoanele care pierd în greutate. S-a confirmat, de asemenea, că utilizarea glutaminei accelerează sinteza proteinelor și are un efect bun asupra proceselor de metabolizare a azotului din organism. Faptul că ajută la regenerarea celulară este evidențiat de faptul că este recomandată în cazul arsurilor grave, pentru a grăbi vindecarea rănilor. sportivii vor fi interesați să afle că glutamina este unul dintre elementele necesare pentru formarea proteinelor - atât a colagenului, cât și a proteinelor musculare. Aceasta deoarece, în organism, ea este transformată în asparagine, arginine și lizine, adică în compușii responsabili de construirea țesutului conjunctiv. Nu este de mirare, așadar, că administrarea de glutamină este recomandată pentru a proteja articulațiile și tendoanele. Acesta este un motiv important pentru care sportivii, mai ales cei care cară sute de kilograme de fier la fiecare antrenament, punându-și astfel la încercare articulațiile, o includ în dieta lor.

Merită să suplimentezi cu glutamină?

Suplimentarea cu glutamină contribuie la eliminarea radicalilor liberi din organism, care se formează ca urmare a așa-numitului stres oxidativ cauzat de activitatea fizică intensă. Acest lucru înseamnă o regenerare mai rapidă și mai puțină oboseală după antrenament. O regenerare mai bună este influențată și de faptul că glutamina reface depozitele de glicogen folosite de mușchi în timpul efortului. Efectul anti-catabolic, pe de altă parte, este legat de o reducere a descompunerii fibrelor musculare, la care duce prezența glutaminei în organism. După cum puteți vedea, proprietățile glutaminei sunt diverse și foarte versatile. Suplimentarea sa îmbunătățește rezistența musculară, favorizează regenerarea și crește răspunsul anabolic al organismului, motiv pentru care merită să o folosiți în orice disciplină de forță, viteză, rezistență sau - în general - fitness. Dacă sunteți în căutarea unei glutamine bune, vă aflați în locul potrivit. Verificați ce avem de oferit și găsiți suplimentele potrivite pentru dumneavoastră. Vă garantăm o gamă largă, prețuri avantajoase, livrare rapidă și servicii de încredere. Bine ați venit!

Coșul tău (...)
Produsul a fost adăugat Produsul a fost șters În coșul tău au fost adăugate produse, de pe alt dispozitiv Ți-am restaurat coșul de pe alt dispozitiv
Valoarea coșului: : ...