Dormiți prea puțin? De unde știu dacă nu dorm suficient?

Somnul este o parte foarte importantă a zilei, în timpul căreia ne odihnim. Corpul nostru are nevoie de regenerare, indiferent dacă ducem un stil de viață ocupat sau relaxat. Dacă acesta lipsește sau este de proastă calitate, ne poate afecta starea de bine, sănătatea și fiecare aspect al funcționării noastre.

femei - oboseală, lipsă de somn

  1. Care sunt simptomele lipsei de somn?
  2. Vă lipsește energia
  3. Aveți probleme de concentrare
  4. Sunteți în mod constant supărat și deprimat
  5. Observați că problemele dumneavoastră de sănătate se agravează
  6. Prinzi mai des răceli
  7. Adesea tragi un pui de somn în mijlocul zilei
  8. Rezumat

Care sunt simptomele lipsei de somn?

Primul lucru care vă poate veni în minte este pur și simplu senzația de oboseală. Mulți oameni dezvoltă așa-numitele pungi sub ochi, dar și o serie de alte simptome care sunt destul de subtile și care sunt adesea ignorate. Pe termen lung, însă, acestea ne pot cauza multe probleme. De obicei, noi înșine suntem de vină pentru acest lucru. Și nu este vorba deloc de o bună organizare a timpului.

Se pare că mulți oameni încă petrec mult timp navigând pe internet pe telefon sau uitându-se la televizor atunci când merg la culcare. Angajarea în aceste practici înainte de culcare ne face să fim „suprastimulați” și să adormim mai greu. Mai mult, lumina albastră emisă de televizoare, telefoane, computere și tablete poate suprima producția de melatonină în creier, un hormon care reduce timpul necesar pentru a adormi.

Acest lucru înseamnă că, chiar și după ce ați pus deoparte toate dispozitivele electronice, puteți avea multe probleme în a adormi. S-ar putea să nici nu vă dați seama că v-au ajuns din urmă și consecințele lipsei de somn. Așadar, aflați care sunt semnele care vă arată că nu dormiți suficient:

Vă lipsește energia

om obosit - privare de somn

O noapte agitată sau scurtă vă poate face să vă simțiți ca și cum ați vrea să vă ascundeți sub birou și să trageți un pui de somn chiar înainte de prânz. Mai mult, chiar și sarcinile simple se pot dovedi a fi incredibil de complicate și peste puterile tale în ziua respectivă. După-amiaza, pe de altă parte, s-ar putea să vreți să renunțați la tot ceea ce ați planificat pentru că pur și simplu nu aveți energie. De asemenea, este posibil să vă provocați probleme de somn. Dacă beți multă cafea după-amiaza, nu este de mirare că seara preferați să stați în picioare decât să vă culcați la o oră rezonabilă.

Aveți probleme de concentrare

Problemele de somn vă afectează grav concentrarea. Când ești obosit, este mai greu să te concentrezi, să analizezi, să iei decizii. Fie că lucrați la birou, acasă sau pur și simplu încercați să vă duceți la bun sfârșit lista de lucruri de făcut, dormiți cât mai mult. În caz contrar, vă poate fi foarte greu.

Sunteți în mod constant supărat și deprimat

Deși insomnia poate fi un simptom al depresiei, poate fi și invers, în cazul în care devii deprimat ca urmare a somnului insuficient. Această deficiență poate duce, de asemenea, la o răbdare redusă și la reducerea contactului social. De asemenea, este posibil să observați că vă enervați mai ușor și că faceți față mai puțin bine situațiilor stresante.

femeie, oboseală, lipsă de somn

Observați că problemele dumneavoastră de sănătate se agravează

Lipsa somnului poate duce la apariția unor probleme precum hipertensiunea arterială și diabetul sau le poate agrava, dacă acestea sunt deja prezente. Somnul nocturn este un moment în care organismul caută să își stabilizeze toate procesele pentru a se odihni. Nu degeaba se spune că regularitatea somnului ajută la menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, merită menționat faptul că lipsa somnului favorizează apariția kilogramelor în plus. Acest lucru se datorează efectului asupra hormonilor responsabili de senzația de sațietate și de foame. Greutatea corporală excesivă este un alt factor care are un efect negativ asupra tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr.

Prinzi mai des răceli

Faptul că nu dormi suficient poate face ravagii asupra sistemului tău imunitar. Dacă dormiți prea puțin, atunci aveți mai multe șanse să prindeți diverse infecții.

Adesea tragi un pui de somn în mijlocul zilei

Somnul este bun, dar pentru bebeluși. Un adult nu are nevoie de ele în fiecare zi. Da, uneori, dacă închizi ochii timp de 15 minute te poate face să te simți ca și cum te-ai fi născut din nou, dar uneori îți este foarte greu să adormi noaptea după aceea. Dacă simți în fiecare zi că nu poți supraviețui fără un pui de somn, atunci acesta este un alt semn că dormi prea puțin noaptea.

Rezumat

Cum știți dacă dormiți prea puțin? Observă-te pe tine însuți. Dacă observați că sunteți letargic mai des, nu vă puteți concentra la nimic și motivația dvs. ajunge la fundul sacului, atunci merită să căutați cauza. Poate că aveți probleme în a adormi? Sau poate că vă treziți frecvent? În ambele cazuri, este posibil să vă confruntați cu un deficit de somn, care poate contribui la o stare de bine și o sănătate mai proastă.

Asigurați-vă că igiena somnului dvs. este un pic mai bună. Evitați dispozitivele electronice înainte de culcare, optați pentru un alt ritual de seară care să vă calmeze și să vă pregătească pentru odihnă. Acesta ar putea fi o cană de ceai fierbinte, o carte și, în cele din urmă, o baie relaxantă. În dormitorul dumneavoastră, asigurați-vă că este liniștit, întunecat și la temperatura potrivită (17-19 grade). Aveți grijă de somnul dvs. și apoi veți avea mult mai multă energie în timpul zilei.

 

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:
0 / 5 5 0
SFD
Coșul tău (...)
Produsul a fost adăugat Produsul a fost șters În coșul tău au fost adăugate produse, de pe alt dispozitiv Ți-am restaurat coșul de pe alt dispozitiv
Valoarea coșului: : ...