Ce vitamină ajută la bronzare?

Ajutorul de bronzare poate fi înțeles în două moduri. Primul mod în care poate fi îmbunătățită "prinderea" tonusului pielii este prin protejarea împotriva efectelor negative ale supraexpunerii la soare. Al doilea mod, la rândul său, este de a sprijini producția de coloranți pentru piele, adică melanină, dar în această chestiune situația nu este la fel de simplă ca în cazul protejării împotriva arsurilor.

băi de soare

  1. Ce determină culoarea pielii?
  2. Cum funcționează procesul de bronzare?
  3. Vitaminele și băile de soare

Ce determină culoarea pielii?

Dacă o persoană are pielea aproape albă sau pielea atât de închisă la culoare încât nu mai este posibil să se bronzeze depinde de nivelul de melanină din piele. Condițiile genetice sunt principalul factor determinant și, cel mai adesea, culoarea pielii este rezultatul culorilor pielii părinților sau, uneori, rezultatul anumitor aberații (de exemplu, în cazul albinismului). Cantitatea de melanină din piele depinde de genele direct legate de aceasta, dar și de genele care îi reglează indirect producția. Acest lucru se datorează faptului că este produsă din aminoacidul tirozină, astfel încât orice problemă genetică legată de "rotația" acestui aminoacid în organism poate afecta și melanina și culoarea pielii.

Cum funcționează procesul de bronzare?

Bronzarea este un proces la care o persoană este supusă pentru a obține o culoare a pielii mai închisă decât tenul său natural. Cu toate acestea, este important să ne amintim că bronzul este mai degrabă o adaptare temporară a organismului la supraexpunerea la soare, care prezintă riscuri pentru sănătate, decât ceva care ar ajuta în mod evolutiv la orice altceva. Acest lucru se datorează faptului că celulele pielii "încearcă" să se adapteze la aceste condiții, iar unul dintre simptome, atunci când sunt înconjurate de lumina solară intensă, este o producție crescută de melanină, un pigment închis (maro).

Principala sa funcție în organism este de a proteja împotriva razelor UV care dăunează ADN-ului. În plus față de piele, dă, de asemenea, culoare părului sau ochilor. Persoanele cu pielea extrem de deschisă la culoare sunt mai susceptibile la arsuri și boli de piele cauzate de radiații decât cele cu pielea închisă la culoare. În acest fel, însă, ele sintetizează mai repede vitamina D, care este esențială pentru multe procese vitale și care, în parteneriat cu melanina, protejează împotriva radiațiilor.

Vitaminele și băile de soare

Deși vitamina A este recunoscută pe scară largă ca fiind favorabilă bronzării, raționamentul științific dincolo de aceasta indică alte vitamine care ar putea avea un potențial și mai mare. Cu toate acestea, acest potențial se referă la protecția celulelor pielii, mai degrabă decât la sprijinirea procesului de întunecare a pielii. Dintre vitamine, vitamina C poate avea cel mai benefic efect asupra procesului de bronzare.

SFD VITAMIN C

Este implicat în reducerea stresului oxidativ și în sinteza colagenului, datorită căruia poate fi un factor de protecție împotriva efectelor radiațiilor solare în timpul bronzării. Pe lângă aceasta, atenția este atrasă și de vitamina E, tot pentru potențialul său antioxidant. Atunci când luăm în considerare rolul vitaminei A în bronzare, merită să ne amintim că nuanța portocalie a pielii care poate apărea în cazul unui consum crescut de vitamina A este un simptom al unui exces în organism, mai degrabă decât un bronz accentuat. Cu toate acestea, atunci când este utilizat în doze adecvate pentru a satisface cererea, se poate conta, de asemenea, pe un efect antioxidant.

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:
0 / 5 5 0
SFD
Coșul tău (...)
Produsul a fost adăugat Produsul a fost șters În coșul tău au fost adăugate produse, de pe alt dispozitiv Ți-am restaurat coșul de pe alt dispozitiv
Valoarea coșului: : ...