Ce sunt aluaturile, după cât timp apar?

În mod umoristic, se spune adesea că "durerea este un semn al sosirii masei". Cu toate acestea, aceasta este o simplificare grosolană, deoarece durerile musculare nu sunt un indicator direct al unui antrenament bun și nu conduc întotdeauna la o dezvoltare optimă a țesutului muscular. Adesea, ea semnifică deficiențe alimentare sau indică un stil de viață nu neapărat igienic sau chiar unele boli. 

Qualls - omul de la sală

Aceștia nu sunt cu siguranță factori care ar putea facilita atingerea mai ușoară a obiectivelor proprii atât în ceea ce privește fizicul, cât și forța sau rezistența.

  1. Mecanismul de formare a aluatului acrișor
  2. Când încep durerile musculare? 
  3. Modalități de ameliorare a durerilor

Mecanismul de formare a aluatului acrișor

Problema aluatului acrișor a fost descoperită încă din 1902. Prima afirmație ipotetică despre originea acestui fenomen, reprodusă de sportivii amatori, a fost acumularea de acid lactic în mușchi. Relativ repede, această ipoteză a fost respinsă, deoarece s-a demonstrat că acidul lactic este eliminat eficient în primele ore după încetarea activității fizice.

Celebră în nomenclatura obișnuită, durerea este de fapt durerea musculară cu debut întârziat (DOMS). Acest fenomen are puțin de-a face cu o reducere a pH-ului ca urmare a metabolismului. De fapt, s-a observat că exercițiile fizice intense duc la microdeteriorarea mușchilor și tocmai aceste microdeteriorări sunt cele care provoacă durere și disconfort, precum și reducerea performanțelor.

Când încep durerile musculare? 

DOMS, sau durerile musculare cunoscute înainte sub numele de durere, apar în primele 24 de ore după un antrenament. De regulă, acestea ating intensitatea maximă între 24 și 72 de ore și dispar complet după o medie de cinci până la șapte zile. DOMS îi "atacă" cel mai rapid și cel mai sever pe începători și pe cei care își schimbă volumul de antrenament prea brusc.

aminoacizi

Acestea sunt, de asemenea, problematice pentru cei care se antrenează neregulat, deoarece efectuarea aceluiași antrenament după o pauză de 15 până la 30 de zile poate provoca dureri și disconfort la fel de severe. Reducerea treptată a frecvenței și severității durerilor musculare este de domeniul celor care își planifică cu înțelepciune exercițiile fizice pe parcursul anului și au grijă de recuperare, adică de o dietă adecvată și un stil de viață igienic.

Modalități de ameliorare a durerilor

Principala modalitate de a atenua DOMS este cu un bun program de antrenament care permite organismului să se adapteze treptat la frecvența și intensitatea de antrenament impuse. Un alt factor important care modelează susceptibilitatea la dureri masive este dieta. Aceasta se referă atât la aportul de componente energetice, adică carbohidrați și grăsimi, cât și la componentele de bază, adică proteine. 

De asemenea, se recomandă adesea îmbogățirea dietei cu creatină, acizi omega-3 sau curcumină pentru a îmbunătăți recuperarea după antrenament. În contextul reglării leziunilor musculare și a durerii, se discută din ce în ce mai mult și despre rolul modulatorilor microbiotei intestinale și al sistemului endocannabinoid, adică probioticele și, respectiv, uleiurile CBD. În plus, o hidratare adecvată, atât pe parcursul zilei, cât și în timpul activității fizice propriu-zise, este de mare importanță. Pentru a reduce "durerile", sunt, de asemenea, adesea recomandate masaje sau băi reci și bătăi cu apă.

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:
0 / 5 5 0
SFD
Coșul tău (...)
Produsul a fost adăugat Produsul a fost șters În coșul tău au fost adăugate produse, de pe alt dispozitiv Ți-am restaurat coșul de pe alt dispozitiv
Valoarea coșului: : ...