Antrenament de seară și carbohidrați peste noapte

Căutarea modalităților optime de hrănire a corpului uman expus la efort fizic intens este o parte importantă a științei fizice, dar și a științei sănătății. Dietetica, care este un fel de legătură între cele două categorii de științe, a obținut deja câteva informații de bază despre cum ar trebui să aibă loc regenerarea persoanelor active din punct de vedere nutrițional. 

pregătire nocturnă

Un domeniu bine studiat al nutriției pentru sportivi și lucrători fizici este rolul aportului de carbohidrați.

  1. Efectele suprasolicitării
  2. Carbohidrați după antrenamentul de seară
  3. De ce carbohidrați pe timp de noapte? 

Efectele suprasolicitării

Activitatea fizică își poate îndeplini funcțiile de promovare a sănătății în mai multe condiții. O condiție importantă este aceea de a nu suprasolicita organismul într-un mod care să depășească capacitatea sa de regenerare. 

Atunci când mușchii și sistemul nervos conectat sunt exploatate dincolo de limitele rațiunii, nu numai că progresul poate fi împiedicat, dar pot apărea și probleme de slăbiciune cronică și tulburări de sănătate atât de la nivelul tractului digestiv, cât și al sistemului imunitar sau endocrin și chiar al sistemului cardiovascular. Antrenamentele regulate de intensitate ridicată sau de lungă durată seara par a fi deosebit de periculoase. 

Carbohidrați după antrenamentul de seară

De regulă, se recomandă să se ajungă la carbohidrați după antrenament, care sunt rapid digerate și absorbite de organism. Acest tratament are rolul de a reface stocurile de energie musculară, ceea ce se traduce direct în recuperarea musculară. Cu toate acestea, recomandările pentru consumul de carbohidrați variază ușor în funcție de momentul în care vă antrenați. O masă post-antrenament care este consumată la prânz/după-amiază poate avea un conținut ușor mai ridicat de carbohidrați simpli (de exemplu, dextroză) și dizaharide (de exemplu, zaharoză) și carbohidrați complecși, dar care sunt absorbiți foarte rapid (de exemplu, hidrolizatele de amidon). 

om cu un container de orez

Orezul alb sau pâinea pot funcționa bine și aici. Motivul este că, de regulă, după aceea se va consuma o altă masă care va furniza carbohidrați care se digeră ceva mai lent, astfel încât să asigure o eliberare prelungită de glucoză în sânge în timpul nopții. Dacă vă antrenați la sfârșitul după-amiezii sau seara, merită să vă asigurați că sursele de carbohidrați consumate după activitate conțin ceva mai multe fibre, șroturile fiind un bun exemplu.

De ce carbohidrați pe timp de noapte? 

A merge la culcare noaptea cu stomacul gol după un antrenament este una dintre cele mai proaste idei atunci când vine vorba de susținerea sănătății și a formei atletice. Este important de reținut că nu este vorba doar de refacerea substraturilor energetice sub formă de glicogen muscular, ci și de obținerea unui somn de calitate. Un aport ridicat de carbohidrați la ultima masă a zilei, mai ales dacă aceasta urmează antrenamentului, favorizează absorbția aminoacidului triptofan în creier, care contribuie indirect la creșterea nivelului de serotonină (un neurotransmițător legat, printre altele, de bunăstarea mentală) și de melatonină (așa-numitul hormon al somnului). Cu toate acestea, trebuie reamintit faptul că o proporție prea mare de zaharuri simple și un aport prea mare de carbohidrați totali poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra somnului, astfel încât fiecare persoană ar trebui să găsească doza optimă pentru ea însăși.

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:
0 / 5 5 0
SFD
Coșul tău (...)
Produsul a fost adăugat Produsul a fost șters În coșul tău au fost adăugate produse, de pe alt dispozitiv Ți-am restaurat coșul de pe alt dispozitiv
Valoarea coșului: : ...