Vitamine pentru sportivi - personae active fizic

Folosirea suplimentelor de vitamine este acum aproape o necesitate. Nu numai sportivii se susțin cu vitamine și minerale suplimentare, ci și persoanele neinstruite apelează din ce în ce mai mult la produse de acest tip. Acest lucru se datorează faptului că, în prezent, alimentele sunt de calitate medie, deci este extrem de dificil să se furnizeze toți micronutrienții.

vitamine pentru sportivi

  1. Sunt vitaminele cu adevărat necesare pentru sportivi?
  2. Importanța vitaminelor pentru sportivi
  3. La ce minerale merită să fii atent? 
  4. Când să luați vitamine în tablete?
  5. La ce oră din zi să luați suplimentarea?
  6. Ce trebuie să cauți atunci când cumperi vitamine pentru sportivi?
  7. Ce altceva ar trebui să știu?

La sportivi, cererea este mult mai mare datorită efortului fizic. Prin urmare, este logic ca suplimentarea cu preparate cu multivitamine, precum și cu minerale, să fie o parte inseparabilă a dietei.

Sunt vitaminele cu adevărat necesare pentru sportivi?

Termenul „vitamine pentru sportivi” se referă, de obicei, la amestecuri gata preparate care au aditivi care susțin efortul fizic în compoziția lor. Acestea sunt sub formă de capsule, tablete și, uneori, amestecuri sub formă de pulbere. Tehnologia de producție a fost gândită astfel încât chiar și componentele care concurează pentru absorbție conținute într-o singură tabletă să nu interfereze cu funcționarea lor.

Importanța vitaminelor pentru sportivi

Efortul fizic generează o cerere suplimentară de vitamine și minerale, care este asociată cu o activitate metabolică crescută. Creșterea schimbărilor biochimice va crește foarte mult cererea pentru componentele de bază ale dietei noastre, fără de care reconstrucția țesutului muscular deteriorat va fi foarte dificilă.

Lipsa unei regenerări optime va prelungi timpul de pregătire a mușchilor, ceea ce va împiedica în mod eficient, printre altele, creșterea sarcinii în timpul antrenamentului. Deficiențele pe termen lung ale elementelor de bază vor duce la inhibarea efectelor și chiar în cazuri extreme pot duce la vătămări. În plus, starea de spirit va scădea și ea. Mai jos vă voi prezenta cele mai importante vitamine și minerale pentru sportivi.

Vitaminele din grupa B 

Cu cât cererea pentru ele este mai mare, cu atât consumăm mai multă energie. Rolul lor principal este de a sprijini metabolismul proteinelor, grăsimilor și carbohidraților. Această acțiune, la rândul său, este strâns legată de funcționalitatea sistemului nostru nervos sau imunitar. Vitaminele B sunt implicate în metabolismul energetic din organismul nostru.

Vitamina C 

Principalul efect al vitaminei C este funcția sa antioxidantă, astfel încât va elimina efectul radicalilor liberi care se formează ca urmare a stresului oxidativ ca răspuns la exerciții fizice. În plus, vitamina C este implicată în sinteza colagenului, o componentă importantă din punctul de vedere al funcției țesutului conjunctiv. De asemenea, îmbunătățește metabolismul aerob, care are un efect anti-oboseală.

Vitamina A 

În plus față de susținerea funcției vizuale, este important ca sportivul să susțină funcția corectă a glandelor suprarenale, care afectează, printre altele, funcția mușchilor noștri și determină starea noastră de bine.

Vitamina E 

Protejează celulele roșii din sânge împotriva distrugerii lor, susține, de asemenea, activitatea antioxidantă, ameliorează spasmele musculare, precum și accelerează regenerarea.

Vitamina D3 

femeie cu capsulă de vitamina D3

Utilizarea vitaminei D3 este un element comun în menținerea sănătății metabolice și a imunității organismului nostru. Mai mult, este implicată în sinteza hormonilor anabolizanți cheie, fără de care dezvoltarea figurii nu este posibilă. Vitamina D3 trebuie utilizată de sportivi pe tot parcursul anului pentru a-și menține nivelul la un nivel adecvat.

Vitamina K2 

Este vitamina care ar trebui să meargă mână în mână cu suplimentarea cu vitamina D3. K2 este responsabil pentru funcțiile de coagulare a sângelui, precum și pentru faptul că calciul acumulat în organism este transportat în sistemul osos și nu este depozitat în vasele de sânge ale corpului nostru.

La ce minerale merită să fii atent? 

Sodiu și potasiu 

Aceștia vor fi responsabili pentru gestionarea electrolitică, afectând, printre altele, modul în care corpul nostru conduce impulsurile nervoase. Aceste minerale sunt implicate în sinteza proteinelor și glicogenului, care este o problemă cheie legată de regenerare și menținerea echilibrului acido-bazic. Este necesar să le suplimentați, deoarece ambii compuși sunt excretați prin transpirație,

Magneziu 

SFD MAGNEZIU+POTASIU+B6

Ca și predecesorii săi, influențează puternic reglarea impulsurilor nervoase. Participă la transformările energetice, influentând atât resinteza ATP, cât și descompunerea acesteia, pentru a elibera energie. Magneziul este, de asemenea, de mare importanță din punctul de vedere al sintezei proteinelor musculare, deci ar trebui să fie suplimentat de noi în mod continuu.

Calciu 

Are un efect antagonist asupra magneziului, crește puterea contracției musculare, îmbunătățește activitatea inimii și influențeazăează coagularea sângelui. În plus, calciul, împreună cu vitaminele D3 și K2, este responsabil, printre altele, pentru densitatea și rezistența oaselor noastre.

Fier 

Deoarece este o componentă a hemoglobinei, participă activ la transportul oxigenului, participă suplimentar la transformările energetice, prin urmare, în cazul instruirii persoanelor, menţinerea unei cantități adecvate a acestui element este relativ importantă. În principal, femeile ar trebui să acorde atenție cantității de fier din dietă, unde, din motive cunoscute, pot fi deficitare.

Zinc 

Ultimul mineral de pe lista noastră este implicat în sinteza insulinei, a hormonilor tiroidieni, precum și a hormonului de creștere. Este un element important din punct de vedere al sintezei testosteronului.

Când să luați vitamine în tablete?

Folosirea adecvată a preparatelor vitaminice este un element strategic al eforturilor de suplimentare ale unui atlet. Cu siguranță, perioada toamnă-iarnă este perioada fără de care cel care se antrenează nu își poate imagina antrenamentul atunci când nu utilizează aportul de vitamine suplimentare.

vitamin în tablete

Disponibilitatea mai scăzută a legumelor și fructelor de sezon este asociată cu faptul că aditivii alimentari utilizați au o cantitate semnificativ redusă de micronutrienți. În plus, în sezonul de toamnă și de iarnă există cu siguranță mai puțin acces la lumina soarelui, astfel încât expunerea la lumina soarelui nu ne oferă posibilitatea de a sintetiza cantitatea potrivită de vitamina D3.

În afară de problemele legate de sezon, corpul sportivului are o nevoie crescută de vitamine și minerale datorită efortului fizic. Antrenamentul de forță, antrenamentul aerobic suplimentar, antrenamentul la intervale, toate aceste activități necesită transformări energetice crescute.

Mai mult, corpul nostru transpiră puternic în timpul activității fizice, ceea ce va fi asociat cu o epuizare a cantității de minerale din corpul nostru. Cu un stil de viață foarte intens, apar astfel de deficite dezvoltate, pe care culturistul nu le poate acoperi dintr-o dietă echilibrată. Acest lucru înseamnă că, la un anumit nivel de pregătire, utilizarea vitaminelor este necesară pentru a face progrese.

La ce oră din zi să luați suplimentarea?

Utilizarea amestecului de vitamine și minerale ar trebui să aibă loc departe de antrenamentul de forță. Acest lucru înseamnă că suplimentarea cu vitamine nu trebuie utilizată înainte sau după antrenament. Acest lucru este legat de efectul antioxidant. Prin urmare, vitaminele trebuie utilizate, de exemplu, la micul dejun.

Este bine ca aportul acestui tip de supliment să aibă loc în prezența grăsimilor. Acest lucru va permite o mai bună utilizare a vitaminelor liposolubile, cum ar fi A, D, E și K. Dacă vă antrenați dimineața, nu este nicio problemă să folosiți vitaminele înainte de culcare sau seara.

Ce trebuie să cauți atunci când cumperi vitamine pentru sportivi?

Atunci când căutăm vitaminele potrivite, ar trebui să acordăm mai întâi atenție compoziției pe care o prezintă. Acestea ar trebui să conțină, mai presus de toate, valori ridicate de vitamine și minerale, care sunt descrise în text. Merită să investiți într-un supliment care conține vitamine și minerale în capsule separate, ceea ce creează posibilitatea suplimentării separate a ambelor grupuri de micronutrienți. În plus, preparatul trebuie să conțină cantități de vitamine care depășesc cererea unei persoane neinstruite de 2-3 ori.

ALLNUTRITION VITAMINALL SPORT

Un alt element cheie vor fi formele elementelor individuale. După cum se știe, formele anorganice vor fi utilizate de organismul nostru în mod ineficient, ceea ce va fi asociat cu absorbția lor slabă. Prin urmare, carbonații, sulfații și oxizii sunt utilizați necorespunzător de către organismul nostru. O opțiune mult mai bună va fi alegerea formelor organice, cum ar fi chelat, citrat sau aspartat.

Valoarea produsului va fi mărită și de aditivii din supliment. Prin urmare, sunt binevenite în compoziție de exemplu extractul de acerola, acidul ALA, ginsengul, spirulina, algele, ginkgo biloba, urzica, extractul de grapefruit, ashwagandha, coenzima Q10. Uneori, suplimentele de vitamine au extracte suplimentare de legume și fructe sub formă de pulbere, ceea ce este, desigur, un plus suplimentar. Cu toate acestea, trebuie să ne asigurăm că acești aditivi sunt semnificativi și nu doar un detaliu pe etichetă.

Ce altceva ar trebui să știu?

Folosirea preparatelor vitaminice constituie baza suplimentării unui sportiv. Investiția în mijloace care sunt concepute pentru a stimula creșterea masei musculare sau în suplimente care acționează ad-hoc pentru a ne ușura antrenamentul este o greșeală dacă nu avem nevoile de bază ale corpului nostru. Prin urmare, înainte de a introduce treapta a cincea în antrenamentele tale, asigură-te că furnizezi blocurile de construcție necesare, energia și cantitatea potrivită de vitamine și minerale. Vitaminele sunt cele care vă vor face să vă simțiți mai bine și vă vor da energia necesară pentru a munci din greu.

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:
0 / 5 5 0
SFD
Coșul tău (...)
Produsul a fost adăugat Produsul a fost șters În coșul tău au fost adăugate produse, de pe alt dispozitiv Ți-am restaurat coșul de pe alt dispozitiv
Valoarea coșului: : ...