Turmeric pentru sănătate și frumusețe. Turmericul îmbunătățește sănătatea pielii?

Turmericul este un condiment foarte cunoscut, care este folosit de secole în bucătăria și medicina indiană. Acesta se caracterizează prin culoarea galben intens și aroma sa specifică. Este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antibacteriene și antioxidante. Este adesea folosit în rândul doamnelor care apreciază medicina natural. 

femeie - piele frumoasă, turmeric

  1. Poate avea turmericul un efect asupra pielii tale?
  2. Turmeric pentru a lumina pielea
  3. Turmericul poate ameliora psoriazisul
  4. Turmeric pentru cicatrici de acnee
  5. Turmericul luptă împotriva daunelor provocate de soare și a semnelor de îmbătrânire a pielii
  6. Turmericul calmează rănile și leziunile
  7. Există efecte secundare ale utilizării turmericului?
  8. Rezumat

Poate avea turmericul un efect asupra pielii tale?

În măsura în care este posibil. Poate ajuta la vindecarea rănilor, la prevenirea eczemelor, la combaterea eczemelor și a psoriazisului, la reducerea cicatricilor de acnee, la luminarea cearcănelor de sub ochi și la îmbunătățirea strălucirii pielii. 

Turmeric pentru a lumina pielea

O doză triplă de espresso poate face minuni atunci când ești lipsit de somn și ai nevoie să-ți menții mintea trează. Din păcate, însă, nu te va ajuta să reduci cearcănele de sub ochi sau să ascunzi oboseala facială. Se pare că uleiul de turmeric poate ilumina pielea în trei săptămâni, oferind rezultate la fel de durabile. Aceste beneficii orbitoare se datorează probabil antioxidanților puternici și compușilor antiinflamatori care lucrează împreună pentru a vindeca și a scoate în evidență sănătatea naturală a pielii.

turmeric

Turmericul poate ameliora psoriazisul

Psoriazisul este o boală autoimună în care inflamația provoacă papule acoperite de piele solzoasă. Curcumina, principalul compus activ care se găsește în turmeric, conține enzime antiinflamatorii care ajută oarecum în lupta împotriva acestor leziuni. 

Turmeric pentru cicatrici de acnee

Cicatricile de acnee cauzate de schimbările hormonale din anii tinereții sunt blestemul multor persoane. Turmericul, datorită proprietăților sale antiinflamatorii, este excelent pentru a le face față. Puteți folosi ulei de turmeric sau puteți face o mască cu miere, oțet de mere sau aloe vera.

Turmericul luptă împotriva daunelor provocate de soare și a semnelor de îmbătrânire a pielii

Razele UV sunt inamicul pielii noastre. Acestea cauzează linii fine pe piele, decolorare, riduri și chiar cancer. Se pare că compușii antioxidanți din turmeric pot repara daunele provocate de soare și pot încetini procesele de îmbătrânire, cum ar fi pierderea elasticității. 

Turmericul calmează rănile și leziunile

Atunci când suferiți o rană, reacția naturală a corpului dumneavoastră este de a trimite celule albe din sânge și enzime de vindecare în rană pentru a opri infecția. Deși acest lucru sună bine, provoacă, de asemenea, umflături, roșeață și durere. Turmericul contracarează această reacție prin combaterea inflamației, ameliorând umflăturile și reducând oarecum durerea. Turmericul accelerează, de asemenea, recuperarea țesuturilor și crește producția de colagen, ceea ce înseamnă că rănile se vindecă mai repede și lasă mai puține cicatrici.

turmeric

Există efecte secundare ale utilizării turmericului?

După cum se pare, turmericul ajută în cazul multor probleme ale pielii. Pe lângă cele menționate, poate fi folosit și pentru vergeturi, pete uscate etc. În ceea ce privește efectele secundare, cel mai evident este decolorarea localizată. Din fericire, un peeling bun poate rezolva acest aspect. 

Merită să vă asigurați că nu sunteți alergic la turmeric. Înainte de a aplica pe suprafețe mai mari, este o idee bună să faceți un test pe interiorul brațului sau pe încheietura mâinii. Dacă simțiți arsuri, mâncărimi sau alte iritații, atunci curățați-vă imediat pielea și nu mai folosiți turmericul. 

Dacă luați în mod regulat suplimente care conțin fier sau medicamente care subțiază sângele, utilizați turmericul oral cu prudență, deoarece condimentul poate crește riscul de sângerare. Dozele mari de turmeric (mai mult de 4.000 mg pe zi) pot provoca, de asemenea, probleme digestive, cum ar fi greață sau diaree, dureri de cap și erupții cutanate.

Rezumat

Dacă sunteți în căutarea unui remediu natural pentru pielea dumneavoastră, atunci profitați de proprietățile turmericului. Acesta reduce inflamația, accelerează vindecarea rănilor și îmbunătățește starea pielii. Folosiți-l sub diverse forme - ca ulei esențial sau ca pulbere adăugată la alte substanțe naturale, cum ar fi mierea, sau aloe vera. 

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:
0 / 5 5 0
SFD
Coșul tău (...)
Produsul a fost adăugat Produsul a fost șters În coșul tău au fost adăugate produse, de pe alt dispozitiv Ți-am restaurat coșul de pe alt dispozitiv
Valoarea coșului: : ...