Este mai dificilă pierderea în greutate la 30 de ani?

Trecem prin diferite etape în viața noastră. Există perioade în care rătăcim și ne căutăm propriul nostru IAM, când noi înșine nu știm încă ce vrem să facem, pentru ce suntem potriviți și ce reprezintă fericirea și împlinirea pentru noi. Când găsim răspunsurile la aceste întrebări este o chestiune individuală, dar o mulțime de oameni, care împlinesc treizeci de ani, se află în această etapă.

femeie peste 30 de ani - pierderea în greutate

Persoanele de treizeci de ani știu mai bine cine sunt, ce își doresc și încotro se îndreaptă. Este o perioadă în care știm deja multe despre noi înșine, avem opinii stabile și ne cunoaștem corpul. Mulți oameni susțin că știu exact ce funcționează pentru ei, inclusiv în ceea ce privește îngrijirea sănătății și a siluetei lor.

  1. Cum slăbești la 30 de ani?
  2. Concentrați-vă asupra stării dumneavoastră de bine
  3. Somnul este foarte important 
  4. Aveți grijă de hidratarea dvs
  5. Fă din activitatea fizică rutina ta
  6. Evitați dietele la modă
  7. Țineți stresul sub control
  8. De ce se spune că este mai greu să pierzi în greutate la 30 de ani?

Cum slăbești la 30 de ani?

Se pare că o mare parte a populației crede că este foarte dificil să pierzi excesul de greutate după 30 de ani. Da, metabolismul tău încetinește un pic, dar nu lăsa asta să fie o scuză. Privește în jurul tău și vei vedea că există o mulțime de oameni la această vârstă care arată foarte bine, care au reușit să învingă obiceiurile proaste și poftele și să obțină o greutate corporală sănătoasă. Scăderea în greutate la 30 de ani poate fi mai dificilă, dar este totuși și invariabil posibilă. Iată câteva sfaturi despre cum să o faci în siguranță și în mod durabil.

Concentrați-vă asupra stării dumneavoastră de bine

Nu este nimic greșit în a viza o siluetă cu sloganuri precum „Plajă 2022”, dar să te gândești obsesiv doar la aspect s-ar putea să nu fie bine pentru tine. Este cu siguranță mai bine să echivalați pierderea în greutate cu îmbunătățirea sănătății decât cu aspectul. Lăsați aspectul să fie un efect secundar plăcut. Se pare că cei care sunt motivați de sănătate obțin rezultate mult mai bune decât cei care vor doar să își reducă dimensiunea și să scape de pliuri.

Somnul este foarte important 

femeie peste 30 de ani - pierderea în greutate

O cantitate adecvată de somn de bună calitate este un aspect foarte important. Un adult are nevoie de între 7 și 9 ore de somn pe zi. Dacă dormiți mai puțin (pentru perioade lungi de timp) puteți fi mai expuși riscului de supraponderabilitate și obezitate, precum și de alte probleme de sănătate.

Aveți grijă de hidratarea dvs

Hidratarea organismului este esențială pentru menținerea unei greutăți corporale sănătoase. Cantitatea de apă de care aveți nevoie depinde de mai mulți factori, inclusiv de vârstă, nivelul de activitate și greutatea actuală. Cu toate acestea, de obicei, este mai probabil să bei prea puțin decât prea mult, așa că, fără prea multă analiză, este o idee bună să ai mereu apă la îndemână și să o sorbi pur și simplu. Acest lucru va fi benefic nu numai pentru greutatea ta, ci și pentru pielea ta, părul tău.

Fă din activitatea fizică rutina ta

femeie activă de peste 30 de ani

Știați că masa musculară începe să scadă imediat după vârsta de 30 de ani? Și știați că încă o puteți construi și menține cu succes? Tot ce trebuie să faci este să faci exerciții fizice în mod regulat, iar regulat nu înseamnă că trebuie să fie antrenamente în fiecare zi, așa că nu căuta scuza că ai o slujbă, o casă, copii. Căutați oportunități, alegeți o activitate care vă face plăcere și fiți consecvent.

Evitați dietele la modă

Există nenumărate diete la modă care promit miracole în trei zile. Pierderea în greutate nu durează atât de mult. Da, s-ar putea să vedeți o greutate mai mică într-o perioadă atât de scurtă de timp, dar să știți că va fi vorba mai ales de fluctuații ale apei din corpul dumneavoastră. Adevărata reducere este un proces mai îndelungat - ceea ce nu înseamnă deloc că procesul este extrem de dificil de parcurs. Amintiți-vă că dietele miraculoase se bazează de obicei pe un număr extrem de mic de calorii și pe restricționarea aportului alimentar.

Orice astfel de dietă va duce mai devreme sau mai târziu la deficiențe nutritive, ceea ce, la rândul său, va afecta negativ sănătatea și bunăstarea dumneavoastră. Optați pentru o dietă echilibrată, bogată în alimente neprocesate, abundente în toate grupele de alimente. Limitați-vă puțin caloriile, dar nu vă înfometați. Veți constata că vă va fi mult mai ușor să perseverați dacă vă simțiți bine și aveți o dispoziție excelentă.

Țineți stresul sub control

Stresul poate avea un impact negativ nu numai asupra stării noastre de spirit, ci și asupra siluetei noastre. În ce fel? Stresul crește nivelul de cortizol, ceea ce poate contribui la stocarea excesivă a apei. De asemenea, multe persoane apelează la gustări nesănătoase atunci când sunt stresate, depășindu-și astfel cu mult necesarul de calorii. Pentru a atenua efectele stresului, este important să asigurăm o dietă echilibrată, un somn bun, exerciții fizice regulate și tehnici de relaxare. Acestea pot fi o baie fierbinte, o lecție de yoga, un masaj sau o plimbare în natură.

De ce se spune că este mai greu să pierzi în greutate la 30 de ani?

Are de-a face cu procesul normal al vieții. Pur și simplu, corpul nostru începe să funcționeze puțin diferit. Începem să pierdem în greutate în mod regulat - aproximativ 3 până la 8 procente pe deceniu, iar acest lucru ne face să ardem mai puține calorii. De asemenea, metabolismul încetinește, apar fluctuații hormonale. Desigur, acest lucru nu trebuie luat ca o judecată și acceptat pur și simplu ca un fapt. Schimbările care au loc în organism la treizeci de ani nu sunt atât de drastice încât ar trebui să vă întindeți pur și simplu brațele și să acceptați faptul. Va fi atunci o simplă scuză.

Așadar, nu pierdeți timpul analizându-vă vârsta, treceți la treabă, analizați-vă dieta și toate obiceiurile. Este nevoie doar de puțină voință și vei scăpa cu siguranță de kilogramele în plus. Cheia este răbdarea și consecvența!

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:
0 / 5 5 0
SFD
Coșul tău (...)
Produsul a fost adăugat Produsul a fost șters În coșul tău au fost adăugate produse, de pe alt dispozitiv Ți-am restaurat coșul de pe alt dispozitiv
Valoarea coșului: : ...