Cum poți să reduci pofta de dulciuri?

Dacă te-ai luptat vreodată cu dorința de a mânca ceva dulce, atunci știi ce suferință este. Mai ales dacă ai dezvoltat obiceiuri, cum ar fi să bei o cafea cu un fursec sau ciocolată după prânz sau o gustare dulce la prânz. Indiferent de moment, orice rutină de consum de dulciuri creată poate duce la o luptă grea cu tine însuți atunci când vrei să le limitezi. Citește mai departe pentru a afla câteva modalități de a combate pofta de dulciuri. 

apetit pentru dulciuri

  1. Cum poți să reduci pofta de dulciuri? Iată câteva modalități
  2. Și acum partea cea mai bună ...
  3. Rezumat

Cum poți să reduci pofta de dulciuri? Iată câteva modalități

Puterea probioticelor

Deși asociem probioticele în principal cu îmbunătățirea sănătății sistemului digestiv, se pare că acestea joacă un rol semnificativ în reducerea apetitului pentru dulciuri. Acestea fac acest lucru prin modularea glicemiei, ameliorarea inflamației și echilibrarea dispoziției. Unele tulpini de bacterii intestinale produc un neurotransmițător numit GABA, care poate face minuni atunci când vine vorba de a te proteja de dulciuri.

Concentrează-te pe proteine, fibre și grăsimi sănătoase

Studiile arată că proteinele, fibrele și grăsimile sănătoase, cum ar fi cele găsite în uleiul de măsline, te ajută să te simți plin după o masă și să îți stabilizezi nivelul zahărului din sânge. Având grijă de prezența lor în mesele tale, te ajuți să îți reduci pofta de dulciuri.

o masă dulce sănătoasă, sănătoasă și sănătoasă

Descoperă magia plantelor adaptogene

O altă strategie este de a utiliza puterea adaptogenilor. Unele plante sunt adaptogene, ceea ce înseamnă că îți ajută organismul să facă față stresului. Cercetările sugerează că are potențialul de a scădea nivelurile de cortizol, un hormon de stres cunoscut pentru a declanșa pofta de dulciuri. Cum poți folosi acest lucru pentru a opri pofta de dulciuri?

Încercați să încorporați adaptogeni precum rhodiola rosea sau ashwagandha în stilul dumneavoastră de viață. Acest lucru se poate face savurând un ceai de plante care conține aceste plante sau apelând la suplimente. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza un nou supliment. Acest lucru este important dacă luați medicamente.

Experimentați cu experiențe senzoriale

Uneori, pofta de dulciuri poate fi declanșată de stimuli sau obiceiuri de mediu. Implicarea simțurilor în moduri alternative ajută la distragerea minții de la pofta de dulciuri. De exemplu, încearcă să inhalezi uleiuri esențiale, cum ar fi vanilie, scorțișoară sau mentă, sau să bei ceai de plante cu un gust natural dulce, cum ar fi menta. Conform unui studiu publicat în revista Appetite, uleiul de mentă este o alegere bună pentru controlul foamei. Studiile au arătat că aroma sa piperată reduce pofta de dulciuri și pofta de mâncare.

Încercați îndulcitorii naturali - xilitol și eritritol

Dacă limitezi zahărul în dieta ta, renunță la îndulcitorii artificiali. Ele nu reduc deloc poftele (așa cum ar părea) și se pare că pot crește semnificativ apetitul pentru dulciuri. Din fericire, există omologi naturali, cum ar fi xilitolul, eritritolul și alții, care oferă un gust dulce cu un impact minim asupra nivelului de zahăr din sânge. 

Și acum partea cea mai bună ...

ALLNUTRITION FITKING PROTEIN BAR

Există o mulțime de dulciuri disponibile pe piață fără adaos de zahăr:

Făcând aceste alegeri, te poți bucura în continuare de gustul dulce fără impactul negativ al zahărului asupra sănătății tale. Cu toate acestea, nu uita că dulciurile sunt un adaos, nu baza dietei tale.

Rezumat

Reducerea dulceții în dietă și, mai presus de toate, reducerea dorinței pentru aceasta, poate necesita ceva muncă. Sfaturile de mai sus te pot ajuta să faci acest lucru. Nu uita că limitarea zahărului este bună pentru sănătatea ta, pentru dinți, precum și pentru siluetă. Deserturile și dulciurile fără adaos de zahăr și o putere calorică mult mai mică rămân o alternativă excelentă.

Sursă: 

prweb.com/releases/sugar-addiction/probiotics-sugar-cravings/prweb10665701.htm

Effects of peppermint scent on appetite control and caloric intake - ScienceDirect

Chemical Found in Common Sweetener Damages DNA | NC State News (ncsu.edu)

Increasing the protein content of meals and its effect on daily energy intake - PMC (nih.gov)

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:
0 / 5 5 0
SFD
Coșul tău (...)
Produsul a fost adăugat Produsul a fost șters În coșul tău au fost adăugate produse, de pe alt dispozitiv Ți-am restaurat coșul de pe alt dispozitiv
Valoarea coșului: : ...