Ce minerale ar trebui să suplimenteze femeile?

Suplimentarea cu minerale poate fi extrem de importantă pentru sănătatea femeilor, deoarece nivelurile adecvate ale acestor substanțe afectează multe aspecte ale funcției organismului, de la sănătatea oaselor la performanța sistemului imunitar. Merită să aruncăm o privire asupra mineralelor care sunt deosebit de importante pentru femei și asupra efectelor pe care le pot avea deficiențele de minerale.

femeie - vitamine și minerale

 1. Fierul - de ce este important?
 2. Calciul - de ce este important?
 3. Magneziul - de ce este important?
 4. Zincul - de ce este important?
 5. Iodul - de ce este important?
 6. Seleniul - de ce este important?
 7. Cuprul - de ce este important?
 8. Cromul - de ce este important?
 9. Rezumat

Fierul - de ce este important?

Fierul este o componentă cheie a hemoglobinei, o proteină din globulele roșii responsabilă de transportul oxigenului către toate celulele din organism. De asemenea, este important pentru producerea de energie și pentru susținerea sistemului imunitar. Deficitul de fier poate duce la anemie, care se manifestă prin oboseală, slăbiciune, piele palidă și probleme de concentrare. Femeile sunt mai predispuse la deficitul de fier din cauza pierderii regulate de sânge în timpul menstruației.

Calciul - de ce este important?

Calciul este esențial pentru sănătatea oaselor și a dinților. De asemenea, este important pentru funcția musculară, transmiterea semnalelor nervoase și coagularea sângelui. Deficitul de calciu poate duce la osteoporoză, în special la femeile aflate în post-menopauză. De asemenea, poate provoca crampe musculare, dureri articulare și tulburări de ritm cardiac.

Magneziul - de ce este important?

Magneziul este implicat în peste 300 de reacții biochimice din organism, inclusiv sinteza proteinelor, funcția musculară și nervoasă, controlul zahărului din sânge și reglarea tensiunii arteriale. Deficitul de magneziu poate duce la crampe musculare, migrene, tulburări de somn și probleme de dispoziție precum depresia și anxietatea.

Zincul - de ce este important?

Zincul este esențial pentru sistemul imunitar, vindecarea rănilor, sinteza ADN și diviziunea celulară. De asemenea, este important pentru buna funcționare a simțurilor gustului și mirosului. Deficitul de zinc poate duce la slăbirea sistemului imunitar, la întârzierea vindecării rănilor, la căderea părului și la probleme ale pielii, cum ar fi acneea.

Iodul - de ce este important?

femeie - vitamine și minerale

Iodul este esențial pentru producerea hormonilor tiroidieni, care reglează metabolismul, creșterea și dezvoltarea. Deficitul de iod poate duce la gușă (mărirea glandei tiroide), hipotiroidism și, la femeile însărcinate, poate provoca tulburări grave de dezvoltare a fătului.

Seleniul - de ce este important?

Seleniul este o componentă cheie a enzimelor antioxidante care protejează celulele de daunele oxidative. De asemenea, este important pentru funcționarea tiroidei și a sistemului imunitar. Deficitul de seleniu poate duce la slăbirea imunității, probleme tiroidiene și un risc crescut de boli cardiovasculare.

Cuprul - de ce este important?

Cuprul este implicat în producția de globule roșii, sănătatea vaselor de sânge, a nervilor și a sistemului imunitar. De asemenea, este important pentru absorbția fierului. Deficitul de cupru poate duce la anemie, imunitate redusă, tulburări neurologice și probleme ale oaselor și articulațiilor.

Cromul - de ce este important?

Cromul este important pentru metabolismul carbohidraților, grăsimilor și proteinelor, precum și pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge. Deficitul de crom poate duce la probleme cu metabolismul glucozei, ceea ce poate crește riscul de diabet de tip 2 și probleme de greutate.

Rezumat

Suplimentarea adecvată a mineralelor este crucială pentru sănătatea femeilor, dar cel mai bine este să le combinați cu vitamine în preparate complexe dedicate femeilor. Acest lucru permite o mai bună absorbție a nutrienților și asigură beneficii optime pentru sănătate. Prin asigurarea unei suplimentări adecvate a mineralelor, femeile își pot îmbunătăți semnificativ sănătatea și calitatea vieții.

Surse:

 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3723386/
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3069420/
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2729621/
EVALUEAZĂ ARTICOLUL:
0 / 5 5 0
SFD
Coșul tău (...)
Produsul a fost adăugat Produsul a fost șters În coșul tău au fost adăugate produse, de pe alt dispozitiv Ți-am restaurat coșul de pe alt dispozitiv
Valoarea coșului: : ...