Ce merită să luați pentru articulații puternice?

Corpul uman este alcătuit din mai multe tipuri de compuși care prezintă diferite proprietăți fizico-chimice. Unele sunt comune în toate țesuturile, în timp ce altele au funcții mai specializate. O dietă bine planificată și bine întreținută este fundamentală pentru a avea grijă de sănătatea noastră, dar ritmul actual de viață nu ne ușurează deloc sarcina.

antrenament de forță - articulații puternice

  1. Îți pasă de sănătatea ta? Acționează într-un mod multidirecțional!
  2. Hidrolizat de colagen cu vitamina C
  3. Glucozamină cu condroitină și acid hialuronic
  4. MSM
  5. Extracte vegetale antiinflamatorii

Îți pasă de sănătatea ta? Acționează într-un mod multidirecțional!

Pentru a susține țesuturile conjunctive din organism, cel mai bine este să se adopte o abordare multidirecțională și, pe lângă alimentație, merită să se ia în considerare anumiți compuși bioactivi care sunt cel mai ușor de administrat sub formă de suplimente alimentare complexe. 

Hidrolizat de colagen cu vitamina C

Colagenul este una dintre cele mai răspândite proteine din organism. Densitatea sa puternică se regăsește, de exemplu, în cartilaje, dar formează și pielea, părul, unghiile, oasele, mușchii, plămânii, tractul digestiv sau vasele de sânge. Au fost identificate 28 de tipuri de colagen, dar în principal tipul I construiește organisme animale.

ALLNUTRITION COLLAGEN PRO

Suplimentele alimentare care conțin colagen hidrolizat vizează o absorbție rapidă și niveluri ridicate de activitate biologică. Efectele sale sunt observate nu numai în ceea ce privește frumusețea și articulațiile, ci și în ceea ce privește sănătatea cardiovasculară. Colagenul hidrolizat sub formă de peptide este cel mai adesea suplimentat cu vitamina C, deoarece aceasta este un stimulent esențial pentru sinteza colagenului în organism.

Glucozamină cu condroitină și acid hialuronic

Glucozamina este un compus care reprezintă o formă intermediară între aminoacizi și carbohidrați, deoarece este alcătuită din glutamină și glucoză. În plus, crește producția de condroitină, un alt compus foarte important pentru articulații. Ambele substanțe sunt un element important al cartilajului și al matricei extracelulare, care modelează hidratarea țesuturilor, elasticitatea lor, ceea ce conferă, printre altele, amortizare și rezistență mecanică.

Interesant este că, întrucât glucozamina și condroitina nu sunt complet digerabile, acestea pot avea un efect benefic asupra bacteriilor intestinale, care participă indirect la protecția țesuturilor gastrointestinale. În plus, acestea stimulează secreția de acid hialuronic, care absoarbe cantități mari de apă, favorizând hidratarea țesuturilor. Apropo, acidul hialuronic este, de asemenea, adesea un aditiv pentru preparate atât pentru articulații sănătoase, cât și pentru piele, păr și unghii.

MSM

MSM, sau metilsulfonilmetanul, este un compus sulfuros cu o greutate moleculară scăzută și o capacitate ridicată de a pătrunde adânc în țesuturi. În țesuturi și celule, MSM participă la neutralizarea metalelor grele, la reducerea radicalilor liberi, precum și la furnizarea de sulf pentru producerea de aminoacizi și proteine.

În plus, acest compus susține producerea uneia dintre cele mai puternice substanțe protectoare produse de organism, adică glutationul. Aceste acțiuni sunt benefice nu numai din punctul de vedere al protecției articulațiilor, ci și al pielii sau al altor organe, dar și al imunității.

Extracte vegetale antiinflamatorii

Există o serie de extracte de plante care furnizează organismului substanțe antioxidante și antiinflamatorii care pot proteja articulațiile și alte țesuturi. Cel mai adesea, se acordă atenție extractelor de tămâie (cu acid boswellic ca substanță activă principală) și extractelor de ghimbir (cu gingeroli).

Ambii compuși, datorită proprietăților lor, pot ameliora inflamația, ceea ce este important în contextul ameliorării durerii în bolile articulare.

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:
0 / 5 5 0
SFD
Coșul tău (...)
Produsul a fost adăugat Produsul a fost șters În coșul tău au fost adăugate produse, de pe alt dispozitiv Ți-am restaurat coșul de pe alt dispozitiv
Valoarea coșului: : ...