Pierderea în greutate sănătoasă după 40 de ani

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, metabolismul bazal încetinește, ceea ce poate avea ca rezultat o creștere în greutate suplimentară pe măsură ce trec anii, în ciuda faptului că urmăm același regim alimentar. Cu toate acestea, ar trebui să avem grijă să ne asigurăm o greutate corporală corectă și, dacă este necesar, să urmăm o dietă de slăbire.

femeie activă peste 40 de ani

  1. Cum de a pierde în greutate după 40 de ani? 
  2. Ce oferă activitatea fizică?
  3. Cum ar trebui să arate o dietă? 

Cum de a pierde în greutate după 40 de ani? 

Cât de mult să mănânci? 

În primul rând, ar trebui să începem prin a determina valoarea energetică, sau nivelul de calorii, care ar trebui să fie folosit pentru a pierde în greutate. O dietă sănătoasă pentru pierderea în greutate ar trebui să se bazeze pe un nivel energetic sigur pentru organism, ceea ce înseamnă, în practică, că deficitul energetic ar trebui să fie de aproximativ 300-500 kcal. Adică, o persoană al cărei necesar este, de exemplu, de 2300 kcal, ar trebui să consume în jur de 1800 kcal.

Evităm înfometarea

Evităm reducerea prea rapidă a nivelului de kcal. Un deficit energetic profund, își poate pune destul de repede amprenta asupra sănătății persoanei care urmează un astfel de model alimentar. Dietele de înfometare fac rapid ravagii asupra sistemului endocrin, determinând creșterea nivelului de cortizol sau perturbând mecanismele naturale de control al apetitului.

Țineți cont de activitatea fizică reală 

femeie activă peste 40 de ani

La calcularea necesarului de energie, este foarte important să se determine în mod fiabil activitatea fizică. Nu numai activitatea de antrenament, ci și activitatea la locul de muncă și acasă. Nivelurile de calorii vor fi complet diferite între cei care fac muncă fizică și cei care își petrec cea mai mare parte a timpului la un birou.

Dacă intenționați să introduceți exerciții fizice în timpul pierderii în greutate, ar trebui să le luați în considerare atunci când vă determinați necesarul de energie. Orice activitate fizică sprijină pierderea în greutate, indiferent dacă începeți brusc să vă antrenați sub îndrumarea unui specialist într-un club de fitness sau dacă începeți să vă plimbați de trei ori pe săptămână.

Ce oferă activitatea fizică?

Introducerea activității fizice face posibilă respectarea unei diete cu un nivel caloric mai ridicat. Practic, acest lucru înseamnă că avem mai puține șanse să dezvoltăm deficiențe asociate cu consumul insuficient de alimente nutritive.

Cum ar trebui să arate o dietă? 

Cel mai popular model și recomandat de nutriționiști sunt dietele echilibrate, care se bazează pe un aport moderat de grăsimi, în proporție de 25-35% din energie. Pe de altă parte, proteinele, care sunt foarte importante în procesul de recuperare, ar trebui să fie furnizate în proporție de 20-30% din energie. Carbohidrații acoperă, de obicei, 40-55% din calorii. 

Este foarte important să urmați un regim alimentar sănătos. Pentru dietele de slăbire, este indicat să vă inspirați meniurile din dietele DASH sau mediteraneene, considerate a fi printre cele mai sănătoase din lume. Din meniuri nu trebuie să lipsească legumele și fructele, sursele slabe de proteine, peștele gras și nucile, precum și produsele cerealiere integrale.

Imediat după ce se urmează o dietă sănătoasă și echilibrată, bazată pe un deficit energetic rezonabil, și pe activitate fizică, se poate gândi la introducerea suplimentelor, care pot susține întregul proces de slăbire. Cel mai frecvent, în această perioadă se folosesc suplimente care favorizează sănătatea, de exemplu, preparate complexe de vitamine, acizi grași omega-3 sau adaptogeni pentru scăderea nivelului de cortizol. În plus, pentru a susține dieta și antrenamentul, multe persoane apelează la suplimente proteice, arzătoare de grăsimi și suplimente pre-antrenament. 

Pierderea sănătoasă în greutate după 40 de ani constă în principal într-o dietă sănătoasă și echilibrată, bazată pe un ușor deficit energetic, susținută de o activitate și de suplimente selectate în mod corespunzător.

 

EVALUEAZĂ ARTICOLUL:
0 / 5 5 0
SFD
Coșul tău (...)
Produsul a fost adăugat Produsul a fost șters În coșul tău au fost adăugate produse, de pe alt dispozitiv Ți-am restaurat coșul de pe alt dispozitiv
Valoarea coșului: : ...