Adaptogeni

Sortează

Modul în care funcționează organismul nostru determină în mare măsură rezultatele obținute în ceea ce privește creșterea masei musculare, reducerea grăsimii corporale, creșterea forței musculare sau îmbunătățirea rezistenței musculare.

Toate acestea depind de homeostazia predominantă a organismului nostru, adică de capacitatea de a menține constanța parametrilor interni ai sistemului. În acest caz, va fi vorba de corpul nostru. Orice perturbare a funcționării economiei hormonale are un impact semnificativ, nu numai asupra efectelor antrenamentului, ci mai ales asupra bunăstării și sănătății noastre. Nimic altceva nu ne afectează organismul în mod atât de semnificativ ca un echilibru hormonal adecvat. Este nevoie doar de o deviație în producția de insulină și putem avea probleme de rezistență la insulină sau diabet. Pe de altă parte, tulburările de cortizol sunt capabile să provoace schimbări semnificative în organism, inclusiv o scădere a nivelului de testosteron, probleme de libido, insomnie, slăbiciune sau chiar epuizare suprarenală, ale cărei efecte sunt ireversibile.

În zilele noastre, stresul, alimentația necorespunzătoare, lipsa de activitate sau somnul insuficient ne pot perturba semnificativ echilibrul hormonal și pot avea numeroase consecințe periculoase.

Deci, ce ar trebui să facem dacă nu putem să ne schimbăm stilul de viață, dar am dori ca hormonii noștri să revină la homeostazie?

Într-o astfel de situație, merită cu siguranță să ne concentrăm pe suplimentarea cu adaptogeni.

Ce sunt adaptogenii?

Adaptogenii sunt un grup de compuși a căror sarcină este de a menține procesele din corpul nostru într-o stare de echilibru, adică la cel mai bun nivel posibil pentru o bună funcționare. Merită evidențiate aici câteva dintre cele mai bune adaptogene, pe care toată lumea ar trebui să le includă în suplimentarea lor de câteva ori pe an: Ashwagandha, Rosacea, Ginseng, Ginkgo biloba, Astragalus, N-acetil L-cisteină, Forskolin, Maca, Bacopa Monnieri, Cordyceps, Gotu Cola.

Pentru cine va fi utilă în special suplimentarea adaptogenă?

  • Oamenii după o perioadă de pierdere de grăsime,
  • În situații de stres ridicat,
  • În cazul insomniei sau al unei cantități scăzute de somn,
  • În caz de tulburări hormonale,
  • Pentru îmbunătățirea generală a sistemului imunitar al organismului.
Coșul tău (...)
Produsul a fost adăugat Produsul a fost șters În coșul tău au fost adăugate produse, de pe alt dispozitiv Ți-am restaurat coșul de pe alt dispozitiv
Valoarea coșului: : ...